Hoe

Hoe?

Waar het klokje thuis tikt: ontwerp en uitvoering op maat.

Een thuis is meer dan een doos om in te wonen. Het is een plek waar je een stukje van jezelf in legt, waar je leven gebeurt en betekenis krijgt. Het is daar waar je hoort te zijn, waar je wortels stevig in de grond zitten. Wij geloven dat een thuis niet gaat over vierkante meters of welke van de 50 tinten wit een muur heeft. Niets is zo persoonlijk als de plek die voor jou als thuis voelt. En daarom kunnen we die enkel op maat maken. Op jouw maat.

Elke samenwerking begint dan ook met een ontmoeting. Wij willen weten wie jij bent en omdat we jou als actieve partner zien, is het nodig dat jij weet wie wij zijn. Tijdens die ontmoetingen (telefonisch, per mail, maar zeker ook persoonlijk), ontdekken we samen wat jij al in huis hebt, waar je graag wil landen, en welk plekje wij daarbij kunnen innemen.

Overleg is de kern van onze samenwerking. Het ontwerpproces eindigt dan ook niet bij het vast schroeven van de eerste vijs. We spelen graag in op nieuwe ontwikkelingen, of dit nu gaat over een geniaal idee of het toevallig ter beschikking komen van recuperatiemateriaal. Een thuis is iets dat groeit. Soms moet een ruimte eerst gevoeld worden voor het duidelijk wordt hoe jij die wil gaan innemen.

Helaas kunnen we niet toveren. Bij elke aanpassing bekijken we de meerkost in uren en materialen. Kleine aanpassingen zullen doorgaans binnen het afgesproken financiële kader vallen, grote veranderingen of uitbreiding van de opdracht, kunnen een effect hebben op de eindfactuur. Maar daar brengen we je bij het bespreken van de aanpassing uiteraard meteen van op de hoogte.   

In 'Samen uit, samen thuis: u als partner in ontwerp en uitvoering.' kan u lezen wat je zelf kan doen om de kosten zo laag mogelijk te houden.

Samen uit, samen thuis: u als partner in ontwerp en uitvoering.

Hoi, beste klant. Wij zijn SymBios. En wie ben jij?

 

Wel, jij bent onze onmisbare steun en toeverlaat. Tenslotte is het jouw thuis dat we maken, toch? Wij bieden geen sleutel-op-de-deur-concepten, wij hebben geen catalogus met prefab-toonzaalmodellen. Als je daar naar op zoek bent, zijn er meer dan genoeg bedrijven die jou heel professioneel verder zullen helpen.

Hoe werken we dan wel? Simpel, samen met jou. Wij vinden dingen bedenken en maken heerlijk. Therapeutisch zelfs. En daar willen we jou ook van laten proeven. Dus iedereen die bereid is om af en toe zelf de handen uit de mouwen te steken, is welkom bij ons. Van de ervaren zelfbouwer tot de dromer die nog nooit een nagel in een plank heeft geslagen, van de jongen of het meisje dat tijdens de knutsellessen op school buikpijn veinsde tot het creatieve genie. Als je mee wil denken, dromen en maken, samen met ons, willen wij graag met jou samenwerken.

Elke bijdrage die ons werk uit handen neemt, wordt meegenomen in de prijsberekening. Ben je niet handig, maar vind je het leuk om tweedehands materiaal op het internet op te snorren? Prima, doe maar. Heb je weinig kluservaring, maar wil je wel eens proberen lemen of wanden maken of iets anders? Fantastisch, welkom op de werf. Ben je behoorlijk goed zelf op weg, maar is er een concreet probleem waar je tegenaan knalt? Geen probleem, we komen eens langs en proberen je op weg te helpen.

Wie wat doet, beslissen we samen. En omdat goede afspraken goede vrienden maken, documenteren we elkaars werk. Dus het systeem is eenvoudig: onze offerte beschrijft het kostenplaatje in het geval wij het hele project voor onze rekening nemen. Naarmate jij meer tijd neemt om ons te helpen, hebben wij minder te doen, en kunnen we minder uren aan jou factureren.

Zo wint iedereen: wij krijgen extra tijd om meer mensen van onze missie te overtuigen en de ideeën die we nog aan het ontwikkelen zijn verder uit te werken. En jij hebt het plezier van zelf je thuis gebouwd te hebben én een lagere factuur te krijgen dan wanneer je alles uitbesteedt.     

Uit het oog maar niet uit het hart: zullen we vrienden blijven?

Onze wereld staat voor een hoop grote uitdagingen. En om die te trotseren, is er een hoop volk nodig. Samenwerken is de toekomst.

Dus hebben we samen een leuk traject afgelegd en wil je graag met ons verbonden blijven? Of wil je gewoon uit interesse op de hoogte blijven van onze werking? Schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief op onze contactpagina of zoek ons op facebook, Instagram of Pinterest.

Heb je zelf een verhaal dat anderen kan inspireren en dat binnen onze missie past? We plaatsen het graag met bronvermelding bij onze verhalen.

Heb je zelf een project of onderneming die verwant is aan de onze of werken we al samen en wil je graag een melding op onze website of een intensere samenwerking op poten zetten? Stuur ons een mailtje!

Ik heb een steen verlegd: onze belofte.

Zoals je bij 'wie' kan lezen, is SymBios een onderneming met een missie. Onze levensstijl is doorgaans behoorlijk sober, maar in onze doelstellingen zijn we vreselijk gulzig. We hopen in de eerste plaats om mensen enthousiast te maken en hen meer dan een handje te helpen om biotoop ondersteunend te gaan leven. We proberen zelf ook elke dag een beetje verder dat pad te gaan. En dat zien we breed: het gaat ons niet enkel om het bekomen van samenwerking tussen gebouwde en natuurlijke omgeving, maar ook om het opbouwen van verbondenheid met anderen en de wereld. Bij onze verhalen kan je lezen hoe dit loopt met onze successen maar dus ook, jawel, de sissers, blunders en teleurstellingen.

Bijgevolg kan deze onderneming niet gericht zijn op winst om de winst. Het ligt voor de hand dat we eventuele winst investeren in projecten die binnen onze visie passen. Als startende onderneming valt er uiteraard nog niet veel te rapen, maar met uw milde bijdrage in de toekomst misschien wel.

We beloven dan ook dat de winst die we maken, integraal naar deze projecten gaat. We hebben een hele zak vol ideeën en naarmate deze haalbaar blijken, kan je er alles over lezen op onze website.